Miért érdemes ZAX Choco desszerttel meglepni az ügyfeleid?

Beköszöntött az ősz és ez az időszak valóban alkalmas arra, hogy egy kicsit újragondoljuk a terveinket és akár valami újdonságot is bevezessünk a cégünk sikere érdekében. Számos gondolat juthat ilyenkor cégvezetőként és/vagy tulajdonosként eszünkbe, de talán az ügyfélmenedzsment az ami mindig prioritás. Hiszen nincs is nagyobb sikerélmény, mint a 100%-os ügyfélelégedettség elérése.

Ügyfeleink, vásárlóink kedvében járni mindig a legnagyobb befektetés amellett, hogy ezt mind tiszta szívvel tesszük. Amióta a ZAX Choco megalakult azóta töretlenül azon dolgozunk, hogy amikor a vásárlóink megkóstolnak egy bonbont vagy egy táblás csokoládét, egy kicsit a mennyországba repítsük és a lelkük is mosolyogjon a különleges ízvilágtól.

Mi egyszerre adunk élményt és terméket. Először csak egy doboz bonbont pillantunk meg, majd amikor beleharapunk, az egy darab bonbon átváltozik egy életre szóló élménnyé.

Elkötelezettek vagyunk, hogy ezt a pozitív élményt minél szélesebb körben terjesszük. Éppen emiatt érdemes akár a vállalkozásunk mindennapjait is szebbé varázsolni ZAX Choco együttműködéssel. Mit értünk ezalatt?

Csak pár ötletet szeretnénk adni:

Mi lenne, ha a kiemelt ügyfelek egy nagyobb vásárlás után egy doboz ZAX Choco bonbonnal lennének gazdagabbak?

Mi lenne, ha az ügyfélélményt még gazdagabbá tennénk? Például a törzsvásárlóknak a születésnapjuk alkalmából egy ZAX Choco desszertet rejtenénk el a csomagukba?

Mi lenne ha egyedileg logózott vagy egyedi mintájú desszerteket készítenénk, amivel valóban sehol máshol nem találkozhatnak?

Pár apró gondolat, ám kedvességgel és az odafigyeléssel minden cég csak nyerni tud. Mi pedig mindent precízen és időben elkészítünk. Továbbá van lehetőség arra is, hogy mind a dobozokat mind a bonbonokat, csokoládékat egyedileg elkészítsük úgy, hogy akár a cég lógója is megjelenjen a díszdobozon vagy akár az ügyfél neve is.

A cikk végén pedig egy kis kedvcsináló…vajon miért fontos az elégedett ügyfelek megléte?

-Az elégedett ügyfelek hajlamosabbak hosszú távon visszatérni és ismételten vásárolni vagy szolgáltatást igénybe venni. Nem titok, hogy a hűségüket megszerezni és megtartani jóval költséghatékonyabb, mint új ügyfeleket szerezni.

-A pozitív hírnév minden vállalkozásnak jól jön. Az elégedett ügyfelek hajlamosak ajánlani másoknak is a terméket vagy a szolgáltatást. A pozitív ajánlások és vélemények a cég hírnevét javítják, ami az új ügyfelek vonzásához is vezethet.

Mi lenne ha a 2023-as évet még sikeresebbé tennénk? Csapatunk örömmel várja, hogy szebbé tegye az ügyfelei napjait is!

Ajánlatkérés: info@zaxchoco.com